Welkom op de website van 't Alternatief Welkom op de website van 't Alternatief Welkom op de website van 't Alternatief Welkom op de website van 't Alternatief Welkom op de website van 't Alternatief Welkom op de website van 't Alternatief Welkom op de website van 't Alternatief

Laatste nieuws

42ste fietsweekend
10/09/2019 - De foto's van Onze 42ste fietsweekend via Geraardsbergen naar Nederzwalm staan online.  We fietsten totaal ca. 260 km.

Bekijk de foto's hier.
30 jaar 't Alternatief
07/06/2019 - 't Alternatief bestaat reeds 30 jaar. Daar moest op gevierd worden.

Bekijk de foto's hier.
Stadsbezoek aan Dendermonde
22/05/2019 - Via de Schorre richting St. Amands, verder via Baasrode langs de Schelde tot Dendermonde. Bezoek aan de kerk en het gerechtsgebouw. De terugweg kan eventueel helemaal langs de Schelde tot Wintam en verder met het veer naar schelle. (totaal ongeveer 99km)

Bekijk de foto's hier.
Nieuwe foto's van het fietsweekend online.
20/05/2019 - De foto's van Onze 41ste fietsvakantie naar het Ijsselmeer in Nederland staan online.  We fietsten totaal ca. 276 km en  ondanks het voorspelde slechte weer genoten we toch van een heel mooie fietsvakantie.

Bekijk de foto's hier.
Bezoek aan PermaFungi Brussel
26/02/2019 - Een oesterzwammenkwekerij die koffiegruis gebruikt als potgrond. Koffiegruis dat met de fiets wordt opgehaald bij onze Brusselse partners. Dankzij de aanwezige micro-elementen is koffiegruis een ideale voedingsbodem voor de oesterzwammenkweek.

Bekijk de foto's hier.
Bezoek aan Roma Borgerhout.
13/11/2018 - We brachten een bezoek aan "De Roma"
Na 20 jaar leegstand opende in 2003 de oude cinema Roma opnieuw zijn deuren, dankzij de hulp van vele vrijwilligers.
De Roma is een kunstencentrum in Borgerhout, een district van de stad Antwerpen. De voormalige bioscoop doet nu dienst als polyvalente zaal voor theater, concerten, cinema en socioculturele activiteiten.

Vossen, expeditie in het land van Reynaert - Fietsroute Waasland
18/09/2018 - Vorige dinsdag deden we de VOSSENTOCHT in het Waasland.
Ik denk wel dat iedereen het een geslaagde tocht vond.  We hadden ook weer af te rekenen met veel wind die we wel onderweg af en toe kwijt raakte.  Maar soms werden we bijna omver geblazen.  We fietsten soms op verhoogde dijken.  Dat was wel mooi maar daar vang je veel wind natuurlijk.

Saffraanboerderij in Morkhoven
25/9/2018 - Wie op TV het programma "Met 4 in bed" volgt, kon al kennis maken met het bedrijf van Linda en Marc.  Zij stelden hun B & B voor en gaven al wat uitleg over de saffraan.
In hun ontbijt is zelfs ook saffraan verwerkt.

Saffraanboeren Linda en Marc telen hun saffraan met veel zorg.  De bodemkwaliteit is erg belangrijk en het plukken en drogen van de stampers moet volgens de regels van de kunst.
Alles gebeurt handmatig en organisch.

<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Volgende >>


Content Management Powered by CuteNews