Welkom op de website van 't Alternatief Welkom op de website van 't Alternatief Welkom op de website van 't Alternatief Welkom op de website van 't Alternatief Welkom op de website van 't Alternatief Welkom op de website van 't Alternatief Welkom op de website van 't Alternatief

Recepten

Zoete kaastaart.
kaastaartVlaams-Brabant is bekend voor z'n zoete kaastaarten.

IngrediŽnten voor 8 personen
-  1 plak kruimel-of bladerdeeg
-- 2 eieren
-  500 g volle verse kaas (bv Brabantse hoevekaas)
-  2 el suiker, fijne
-  1 zakje vanillesuiker
-  2 el patisseriebloem

Benodigdheden
springvorm 24 cm diameter

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 225įC.

2. Splits de eieren. Klop de eierdooiers los met de bloem en de fijne suiker. Klop de eiwitten stijf met de vanillesuiker.

3. Vermeng de kaas met de eierdooiers. Roer goed glad, tot de eieren volledig opgenomen zijn. Spatel de eiwitsneeuw luchtig door het mengsel.

4. Leg het deeg - op bakpapier- in een diepe springvorm van 24 cm diameter. Schep er de kaasvulling in. Strijk de bovenkant glad met een spatel.

5. Bak de taart 30 minuten in het midden van de oven. De kaasvulling moet onder een zachte vingerdruk een beetje meeveren, dan is de taart klaar. De boven kant zal dan ook mooi goudblond zijn. Indien niet, zet dan een paar minuten de grill aan. Als ze te snel zou kleuren, verlaag je na een kwartier baktijd de oventemperatuur tot 200įC.

6. Laat de taart een paar minuten afkoelen. Haal ze voorzichtig uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.

Tip:
De kaasvulling moet onder een zachte vingerdruk een beetje meeveren, dan is de taart klaar.  De bovenkant zal dan ook mooi goudblond zijn.  Indien niet, zet dan een paar minuten de grill aan.  Als ze te snel zou kleuren, verlaag je na een kwartier baktijd de oventemperatuur tot 200į.

Zweeds roggebrood.
-Zweeds roggebrood.
Pittenbrood met noten, rozijnen en chocoladeparels
Pittenbrood met noten en rozijnenIngrediŽnten:

Voor het deeg:

-  500 g AVEVE All-in Pittenbrood
-  5 g droge gist
-  300 ml water
-  2 eetlepels walnotenolie
-  2 eetlepels honing
-  100 g gebroken walnoten, fijngehakt
-  150 g rozijnen.
-  100 g chocoladeparels, hittebestendig
Bereiding:
  • Voeg alle ingrediŽnten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 20 minuten rijzen.
  • Verdeel het deeg in 2 stukken, druk plat en verdeel er de fijngehakte walnoten, chocolade en de rozijnen over. Voeg alles samen tot een mooie bol en dek opnieuw af. Laat 15 minuten rusten.
  • Druk nogmaals de lucht eruit en bol op.  Plaats op een bakplaat en laat 45 min. rijzen
  • Bak gedurende 30 - 40 min  op 200į

Zalm met munt, venkel en aardappelen in de schil.
Zalm met munt, venkel en aardappelen in de schil.Voor ongeveer vier personen :
 
-  800 g zalmfilet met vel
-  2 venkelknollen
-  8 aardappelen
-  muntblaadjes, olijfolie, grof zout, peterselie
Bereiding:
  • Kook de aardappelen in hun geheel en de venkel (in grove stukken) bijna gaar.
  • Snijd de aardappelen overlangs in vier en leg ze samen met de venkel in een grote braadschotel,
  • Geef enkele inkepingen in de stukken zalm, vul met enkele opgevouwen blaadjes munt en leg ze ook in de braadschotel,
  • Overgiet met flink wat olijfolie en bestrooi met grof zout.
  • Laat 15 ŗ 20 minuten braden in de oven op 180į.
  • Enkele minuten voor alles gaar is, bestrooien met peterselie. 

Ovenschotel met bloemkool
ovenschotel met bloemkoolBenodigdheden voor 4 personen:
-  1 bloemkool
-  250 gr wortelen
-  zout, peper
-  1 ui
-  2 eetlepels olie
-  300 g rundergehakt
-  kerriepoeder, tijm, paprikapoeder
-  2 koffielepels boter
-  50 gr doorregen spek
-  1/4 l melk
-  2 punten romige smeerkaas
-  instant saus
-  peterselie

Bereiding:
  • Maak de bloemkool schoon, was ze en verdeel in toefjes, schraap de wortelen, was ze en snijd ze in dunne plakjes.
  • Doe de bloemkooltoefjes in het lichtgezouten kokend water, schik de wortelrondjes op aluminiumfolie, kruid ze met peper en zout en leg ze boven op de bloemkool.
  • Laat 20 min. koken met deksel op de pan.
  • Pel de ui en hak hem tamelijk grof,verhit de olie/boter in de pan en voeg er het gehakt bij.
  • De gehakte ui erdoor mengen en laten kleuren.
  • Breng op smaak met zout, peper, kerrie en tijm.
  • De pan van het vuur nemen en met paprikapoeder kruiden.
  •  Vet een vuurvaste schotel in met boter en schik er afwisselend de uitgelekte bloemkoolroosjes, de wortelschijfjes en het gehakt in.
  •  Spekblokjes bakken, de melk en kookvocht van de bloemkool bijvoegen. Voeg er telkens stukjes van de smeerkaas bij en laat deze onder voortdurend omroeren oplossen.
  • Saus laten opkoken en bind vervolgens met het witte sauspoeder.
  • Giet de saus over de groenten in de schotel en plaats ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven op 225 graden.
  • Peterselie opstrooien
  •  Opdienen met aardappelpuree.


Zalmburger met komkommersalade.
Zalmburger met komkommersaladeIngrediŽnten voor 4 personen:
-  500gr verse zalm en een sneetje gerookte zalm.
-  1 ei, 50 gr paneermeel, 1 eetlepel mosterd, pezo
-  1 komkommer
-  Volle yogurt, een beetje mayonaise,  verse dille, limoensap naar smaak.
-  Een zakje knorr saladmix kruiden met look.


Bereiding:
  • Maal de zalm in een molen of grof mixen.
  • Voeg het ei, paneermeel en mosterd toe en mengen en bijkruiden met pezo.
  • Kneed tot platte hamburgers en zet in de koelkast.
  • Pel en snij de komkommer in kleine stukjes, zaadjes eruit.
  • Maak met de andere ingrediŽnten een frisse dressing en meng dit juist voor het serveren onder de komkommer.
  • Bak de hamburgers en serveer met de komkommersalade.
  • Versieren met rucola en een minitomaatje.


Paprikasoep
Paprikasoep-  1 grote ui, prei en wortelen laten stoven in boter.
-  1 eetlepel tomatenpuree mee roeren.
-  5 grote paprikaís schillen en bakken in hete pan, beetje donkere suiker en daarna scheut cognac, flamberen.
-  bij de overige aangestoofde groenten doen en water bijvullen, kippenbouillon, laurierblad (niet vergeten te verwijderen voor het mixen)
-  tijm, snuif cayennepeper, zout en zachte paprikapoeder, 2 boterhammen (zonder korst), 1 potje kruidenroomkaas
-  alles laten koken tot groenten gaar zijn en mixen.

Cake met tomaten, mozzarella, basilicum en olijven
Cake met tomaten, mozzarella, basilicum en olijven IngrediŽnten:
 
- 2 mooie tomaten
-  +/- 10 olijven
-  1 eetl. olijfolie
-  2 snufjes zout
-  2 snufjes peper
-  200 g mozzarella
-  8 basilicumblaadjes
-  3 eieren
-  150 g bloem
-  1 zakje instantgist
-  0,8 dl zonnebloemolie (80 ml of 8 cl)
-  11/4 dl volle melk (125 ml of 12,5 cl)
-  100 g geraspte gruyŤre

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor tot 180 įC
  • Dompel de tomaten 30 seconden in kokend en dan in koud water. Pel ze en schep de kern eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes en smoor deze in een pan in de olijfolie met zout en peper. Laat ze uitlekken en afkoelen.
  • Snijd intussen de mozzarella in blokjes en schep ze met het geknipte basilicum door de tomaten.
  • Snijd de olijven in kleine stukjes.
  • Klop in een kom de eieren, bloem en gist met een garde door elkaar. Voeg al kloppend geleidelijk de zonnebloemolie en de verwarmde melk toe. Spatel eerst de gruyŤre en dan het tomatenmengsel en de olijven door het beslag.
  • Schep het in een niet-ingevette vorm en bak de cake in de warme oven in circa 45 minuten gaar.
Smakelijk,
Greet

<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 Volgende >>


Content Management Powered by CuteNews