Welkom op de website van 't Alternatief Welkom op de website van 't Alternatief Welkom op de website van 't Alternatief Welkom op de website van 't Alternatief Welkom op de website van 't Alternatief Welkom op de website van 't Alternatief Welkom op de website van 't Alternatief

Recepten

Wortelbroodbeleg

WortelbroodbelegIngredienten:
- 4 wortelen
- 1 rode paprika
- 1 lenteuitje
- 1 augurk in kleine stukjes
- 1 theelepel mosterd
- 1 à 2 lepels mayonaise
- 1 theelepel kappertjes
- peper / zout
- eventueel sojasaus

Bereiding:

  • Wortelen en paprika blancheren en mixen met het lenteuitje.
  • Daarna afwerken met de overige ingrediënten. (zoals bij préparée)
  • Kruiden met peper en zout.

 

Bietenhummus met kikkererwten en tahin

Bietenhummus met kikkererwten en tahinIngredienten:
- 1 flinke rode biet (gaar gekookt)
- 175g gare kikkererwten (zelf gekweekt en gekookt, of uit blik)
- 1 teentje knoflook
- het sap van 1 citroen
- 2 el tahin (sesampasta)
- 3 el olijfolie
- 1 tl komijn

Bereiding:

  • Mix de kikkererwten en de rode biet in een blender of keukenrobot.
  • Voeg de overige ingrediënten toe en mix tot er een gladde paté ontstaat.

 

Bloedende hand

Bloedende handIngrediënten:
Alcoholvrij: 1 L kersensap, 1 L spuitwater, 1 L witte limonade

Met alcohol: 1 L parelwijn (Cava), 1 L druiven- of kersensap, 1 L witte zoete wijn, ½ L Amaretto, 1 glas crème de cassis.

Rietjes en een plastieken handschoen.

Bereidingswijze:

  • Vul de handschoen met kersensap en … (dat kan ook met iets anders zijn maar het moet wel ROOD blijven).
  • Vul de handschoen NIET tot boven want als het bevriest, zet het toch wat uit. Knoop de handschoen dicht en leg het een uurtje in de diepvriezer (met alcohol langer).
  • Haal hem er weer uit en maak (knip) de knoop los. Leg het in een soepbord en als je even wacht, smelt het ijs, zo lijkt het net alsof de hand bloedt. Om het te drinken kan je er rietjes bijgeven.
  • P.S.: voor een extra griezelig effect kan je in de handschoen ook nog nepspinnetjes doen.

 

Mini quiches

Mini Quiches Romige opvullingen in een krokant pasteitje.
Maaltijdquiches zijn overheerlijk, maar hun kleine broertjes zijn onweerstaanbaar.

Bekijk hier de verschillende recepten van deze mini-quiches.

 

Grisinis

GrisinisIngredienten:
1 Herta focacciadeeg
40 gr vers gemalen parmesan
rozemarijn of gemengde italiaanse kruiden
olijfolie.

 

Bereiding:

  • Deeg uitrollen, instrijken met olijfolie, kruiden en kaas erop strooien.
  • Deeg omdraaien en olie, kruiden en kaas erop doen.
  • Deeg in reepjes snijden en een beetje krullen.
  • Op bakpapier op bakplaat leggen en +/- 12 minuten bakken op 180° C.

 

Mousse van grijze garnalen

Mousse van grijze garnalenIngrediënten:
150 gr grijze garnalen
2 eetlepels tomatenpuree
200 gr Philadelphia natuur (light)
2 eetlepels olijfolie
citroensap, peper en  dille.

Bereiding:
Garnalen (enkele garnalen apart houden) met tomatenpuree, citroensap, olie en Philadelphia mixen.
Kruiden.  In aperitiefglaasjes doen,  versieren met garnaal en takjes dille.

 

Makreelmousse

MakreelmousseBenodigdheden:
200g gerookte makreelfilet, 1 kleine groen chilipepertje ontdaan van zaadjes en fijngehakt,  1 teentje look,  fijngehakt,  3 el verse korianderblaadjes,  1,5 dl zure room,  1 kleine rode ui,  2 el citroensap,  peper en zout


Bereiding:

  • Verwijder het vel en de graten van de makreel.
  • Pureer de vis in de keukenmachine met de chilipeper, de  knoflook, de koriander en de zure room tot een glad mengsel.
  • Doe het mengsel in een kom en roer er de fijgehakte ui en het citroensap doorheen.
  • De mousse enkele uren en bij voorkeur een hele nacht in de koelkast bewaren.
  • Toast brood en verdeel in driehoekjes.  Serveer samen met de makreelmousse. Deze mousse kan ook geserveerd worden met rauwkost.

 

Roomsoep van geroosterde champignons

Roomsoep van geroosterde champignonsIngrediënten (4 personen)
150 gr. kastanjechampignons,  1 stengel,   groene selder,  1 middelgrote ui,  1 middelgrote aardappel,  2 teentjes knoflook,  1 l. kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1l. heet water),  1/2 dl room,  4 eetl. olijfolie,  enkele takjes verse peterselie,  peper en zout.
Voorbereiding

  • Snij de kastanjechampignons in kleine stukjes.
  • Snipper de ui en de teentjes knoflook fijn.
  • Hou ze gescheiden.
  • Snij de aardappel in dobbelsteentjes en de groene selder in kleine stukjes (julienne)
  • Hak de peterselie fijn Bereiding (25 min)
  • Doe de stukjes champignons samen met de fijngesnipperde teentjes knoflook in een ovenschotel en
  • besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Rooster 10 min in een op 165° voorverwarmde oven.
  • Verwarm intussen 3 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngesnipperde ui samen met de aardappelblokjes en de kleine stukjes groene selder gedurende 5 min.
  • Voeg 3/4 van de geroosterde kastanjechampignons toe (bewaar de rest voor de afwerking) en giet er 1 l. kippenbouillon bij.
  • Laat 10 min. koken op een zacht vuur. Mix zeer fijn en voeg 1/2 dl. room toe(of iets meer indien nodig). Breng op smaak met peper en zout. Verwarm tot net tegen het kookpunt.
  • Voeg de rest van de champignons bij, en dien op met een beetje peterselie.

 

<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 Volgende >>


Content Management Powered by CuteNews