Welkom op de website van 't Alternatief Welkom op de website van 't Alternatief Welkom op de website van 't Alternatief Welkom op de website van 't Alternatief Welkom op de website van 't Alternatief Welkom op de website van 't Alternatief Welkom op de website van 't Alternatief

Recepten

Finse zalmsoep (lohikeitto)

Finse zalmsoepBenodigdheden: (4 personen)
bereidingstijd 30 min.
500gr.zalmfilet,  1.5 lt. water,  1kg.traag garende aardappelen,   2 stuks uien,  1 dik wit van de prei,  4 wortelen,  zout, peper, 4 theelepels verse dille (fijngesneden) of gedroogde dille,  2.5 dl kookroom, 50 gr.  boter.
Bereiding:
Schil de aardappels en snijd ze in schijfjes.  Snijd de uien in vieren. Breng het water met de uien en de aardappels aan de kook.
Voeg (naar smaak) voldoende zout en peper toe. Als het water kookt, laat op laag vuur ca. 10 min. doorkoken.
Daarna versneden wortelen toevoegen en 5 min. aan de kook houden. Prei in schijven snijden en toevoegen en 5 min. doorkoken.
Snijd de zalm in stukjes.  Voeg de room en de dille toe en roer goed door. Voeg de stukjes zalm toe en laat ca; 5min zachtjes sudderen.
Voeg dan ook nog de boter toe. serveer met doker brood;

 

Tha´se wok

Benodigdheden:
1 blik kokosmelk,  2uien,  2 teentjes look,  wortelen,  paprika,  champignons,  prei,  sojascheuten,  1 kleine banaan,  chilipepertje of cayennepeper,  kipfilets of scampi's,  100 gr. ananas uit blik,  50 gr gezouten pinda's,  olijfolie,  peper en zout,curry of currypasta citroensap,  1/8 kipbouillon,  ev. culinaire room.

 

Bereiding:

  • Kip aanbakken, kruiden en uit de pan nemen. Als je scampi's gebruikt: op het einde kort aanbakken in olijfolie met look en op het einde op het gerecht leggen.
  • De groenten in de resterende olie bakken, de banaan erdoor prakken en mengen.Blussen met de bouillon en even laten pruttelen.
  • Chilipeper ontdoen van de zaadjes en in hele fijne ringetjes snijden, bij de groenten voegen. Kokosmelk, de ananas en het vlees erbij voegen.. Met kruiden, citroensap, ananassap en curry(pasta) op smaak brengen. Eventueel nog wat cul. room gebruiken.
  • Nog even laten stoven en de pindanoten erbij voegen.
  • Versieren met verse koriander.
Masamancurry gerecht
Masamancurry gerecht Benodigdheden:
Kip, masamancurry in blik (Delhaize), wortelen, aardappelen en cashewnoten.
Bereiding:
De kip, wortelen, aardappelen, cashewnoten samen koken tot alles gaar is. Eventueel kippenbouillonblokje of zout toevoegen. Naargelang de hoeveelheid 1 of 2 blikken masamancurry bijvoegen. Ik warmde eerst de inhoud van het blik op en roerde tot een gladde saus. Daarna alles mengen. Klaar.
Gaat ook: kip lichtjes aanbakken en laten stoven.
Pangasiushaasje op een bedje van prei
pangasiushaasje op een bedje van preiBenodigheden:
1kg pangasiuushaasje,  5 preistengels,  1 ui,   1dl room,  1dl witte wijn,  1 koffielepel kruidentuiltje,  peper en zout.
Bereiding:
Snipper ui en preistengels fijn.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kookpot en bak de gesnipperde ui.  Voeg de preiringen toe,  kruid met peper en zout en bevochtig met witte wijn.  Laat 5 min. sudderen.
Leg het diepgevrozen haasje op de prei en dek af. 
Laat 20 min. verder sudderen,  haal de haasjes uit de kkokpot en voeg de room toe. 
Schik de haasjes op een preibedje en serveer met verse pasta.
Chocolademoussetaart

Voor de taartbodem: 250 gr speculaas en 100 g boter.
Speculaas malen,  met boter mengen en aandrukken in bakvorm.
Laten opstijven in ijskast gedurende 1uur.

Ingridiënten:
200 gr pure chocolade
2 eigelen
2 eiwitten
0,4l room
4 eetlepels suiker

Chocolade met 0,1l room smelten in een warm waterbad of microgolf.
Eigelen onder chocolade mengen.
Het mengsel koud roeren.
0,3l room met 2 lepels suiker opkloppen en onder mengsel spatelen.
2 eiwitten met 2 lepels suiker stijf opkloppen en onder mengsel spatelen.

De randen van de bakvorm met plasticfolie afdekken.
Het mengsel op de opgesteven speculoosbodem tot helft bakvorm gieten.
De bruine chocomousse eerst 3 uur laten opstijven.

200 gr witte chocolade
2 eigelen
2 eiwitten
0,4l room
4 eetlepels suiker
2 blaadjes gelatine

Chocolade smelten met 0,1l room zie pure chocolade.
Eigelen met 2 eetlepels suiker mixen tot witte massa en onder chocolade mengen.
Het mengsel koud roeren.
0,3l room met 2 lepels suiker opkloppen en onder mengsel spatelen.
Gesmolten gelatine bijvoegen.
2 eiwitten met 2 lepels suiker stijf opkloppen en onder mengsel spatelen.

Het witte mengsel op de bruine chocomousse storten.
Hele nacht in ijskast laten opstijven, mag eventueel eerst een uurtje in diepvries.
Voorzichtig vorm openen en plastiek folie verwijderen.
Daarna versieren met chocoladeschilfers.

Rijsttaart

RijsttaartBenodigdheden:
bakvorm :+28 diameter
200 g rijst
180 g suiker
150 g boter
3 eieren
1 l. melk
3 pakjes vanille suiker en paneermeel

Bereiding:
Melk en rijst en 2 pakjes vanillesuiker 35 min laten koken. Ondertussen boter en suiker en 3 eierdooiers schuimig kloppen.  Als de rijst gaar is en zeer goed afgekoeld alles ondereen mengen.
Het stijfgeklopt eiwit met 1 pakje vanillesuiker ook mengen.
De bakvorm invetten en bedekken met paneermeel.  Oven voorverwarmen op 190°C en bakken op 175°C voor 35 min.

Speculaasmousse met witte kaas

Speculaasmousse met witte kaas

 

 

 

 

 

Panacotta

Panacotta Benodigdheden:
5 dl room met hoog vetgehalte
80 g. suiker
1,5 dl. melk
3 blaadjes gelatine
Werkwijze:
Laat room en suiker langzaam opwarmen tot ze aan de kook komen. Laat de room vervolgens op laag vuur onder constant roeren indikken. Houdt deze bewerking vol gedurende een kwartier tot twintig minuten. Leg de gelatineblaadjes in een bord koud water.
Doe de melk even opkoken en los er met behulp van een garde de gelatineblaadjes in op.
Giet de melk bij de room en laat even afkoelen.
Giet de panna cotta (letterlijk gekookte room) in vormpjes en laat opstijven in de koelkast.
Zet de vormpjes even met de bodem in warm water. Laat de desserten in het midden van de borden omgekeerd uit de vorm glijden. Leg in de zomer een massa rode vruchten rond de vormpjes.

Alternatief in de winter: frambozencoulis

  • 200 gr diepvriesframbozen
  • 100 gr. suiker
  • 2 dl water
  • 1 citroen

Kook de suiker met het water tot een siroopje. Pureer de frambozen en doe de puree door een zift. Meng hem vervolgens met het suikersiroopje en het citroensap.

<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 Volgende >>


Content Management Powered by CuteNews