Welkom op de website van 't Alternatief Welkom op de website van 't Alternatief Welkom op de website van 't Alternatief Welkom op de website van 't Alternatief Welkom op de website van 't Alternatief Welkom op de website van 't Alternatief Welkom op de website van 't Alternatief

Recepten

Worteltaart

WorteltaartIngredienten:
- 250 gr zelfrijzende bloem
- 250 gr suiker
- 1 pakje vanillesuiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel bicarbonaat (niet absoluut noodzakelijk)
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel kaneel
- 4 eieren
- 1,5 dl olie
- 400 gr fijngeraspte wortelen

Bereiding:

  • Meng alles goed en voeg als laatste de geraspte wortelen toe.
  • Laten bakken in een springvorm op 180 graden gedurende 1 uur.
  • Als de taart afgekoeld is er de ‘cream frosting’ opsmeren.

Voor de cream frosting (gewoon alles mengen, als het te vast is een scheutje melk bijvoegen)

  • 1 doos ‘Philadelphiakaas
  • 50 gr zachte boter
  • 100 gr. bloemsuiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • Je kan deze worteltaart gemakkelijk invriezen.


 

Appel en rozijnengebak

appel en rozijnengebakIngredienten:
vulling:
- ovenschotel insmeren
- 2/3 vullen met schijfjes appel(boscoop een zure appel)
- rozijnen en 1soeplepel rum,kaneelpoeder(de 3 produkten naar smaak) over strooien
- geen bakvorm gebruiken

deeg:
- 180gr boter
- 2eitjes
- 150grsuiker
- 120zelfrijzende bloem

Bereiding:

  • Alles mengen en over de vulling gieten.
  • 45 min. bakken op 180gr
  • is lekker warm met een bolleke ijs en een toefje slagroom
  • kan opgewarmd worden in de microgolf

 

Gevulde kalkoen

gevulde-kalkoenIngredienten:

- 4 filets Mechelse koekoek
- 200 gr cambozola kaas
- 2 kanzi- appels
- 4 sneetjes rauwe ham
- verse bieslook
- 80 gr nazarethboter belgomilk
- 1 bokaal appel-rode koolcompote Materne

Saus :

  • 1 flesje Chef & Co 4 pepers campina
  • 1 bouillonketeltje kip Knorr
  • 1 dl palm

Bereiding:

  • Snij de mechelse koekoek (of kip of zelfs kalkooen) in fijne plakjes en schik op stoomfolie.
  • Beleg met rauwe ham, cambozola, bieslookstengels en appelschijfjes.
  • Rol op en stoom gedurende 10 minuten in de staemer (of in microgolfcom met beetje water ).
  • Verwijder de folie en bak kort aan in de boter. Dit kan ook gebeuren direct voor het opdienen. De rol kan dan 's morgens al worden voorbereid tot na de stoomfase.
  • Maak de saus, deglaceer de bakpan van de kiprollade met Palm, doe er het blouillonketelfje en room bij en laat koken.
  • Verwarm de appel-rodekoolcompote.


 

Vlindertjes met rode pesto

vlindertjes-met-rode-pesto

Bereiding:

- vlinderkes koken (ik neem 115 g per pers)
- rode pesto onder mengen (één potje per 2 pers)
- kerstomaatjes (1 dozeke per 2 pers) in twee snijden en erdoor mengen
- kleine bollekes mozzarella (1 zakje per 2 pers) in twee snijden OF een bol mozzarella (1 bol per 2 pers) in stukjes snijden, en mozzarella erdoor mengen
- wat stengelkes rucola erdoor mengen.

 

Groentelasagne

groentelasagneIngredienten voor een grote schaal: 
- 3 à 4 aubergines
- 500g Parijse champignons
- zongedroogde tomaten
- 2,5 dl room
- 2 pakjes maggi idee v/d dag voor lasagne
- 1 pak Bertolli tomatensaus met verse kruiden
- lasagne blaadjes Barilla
- 250g gratin kaas bv emmentaler
- olijfolie

Bereiding:

  • aubergines in plakken snijden en even bakken in olijfolie en dan eruit doen
  • champignons schoon drogen en even aanbakken in zelfde olijfolie
  • bereiding volgen op pakje maggi
  • zongedroogde tomaten mixen en bij de saus doen
  • room aan toevoegen
  • extra Bertolli tomatensaus of andere aan toevoegen
  • nog bij kruiden volgens smaak
  • (1)  beginnen met een laag saus
  • dan lasagne blaadjes
  • dan aubergine plakjes
  • terug saus
  • lasagne blaadjes
  • champignons
  • zo verder opbouwen en beginnen bij (1)
  • eindigen met saus en hierop de kaas strooien
  • ongeveer 45min. in voorverwarmde oven 180° (zie verpakking maggi)
  • maggi kan je ook vervangen door andere saus maar daar zit wel een goede kruiding in.

 

Zalmtartaar

Dit recept is gebaseerd op een recept van Jeroen Meus uit Dagelijkse Kost

ZalmtartaarIngredienten voor 6 personen:
- 600 g verse zalm, 100 g gerookte zalm
- 2 sjalotten, 3 eetl. fijngehakte bieslook,sojasaus, olijfolie, azijn, mosterd, citroen
- 2 appels, 30g walnoten, enkele radijsjes, veldsla, waterkers, pijpajuin
- 1 potje mager yugourt, 1 potje zure room, 2 koffielepels mierikswortel, peper, zout
- 6 sneetjes brood

Bereiding:

  • Zalm heel fijn snijden, eerst in repen en dan in kleine stukjes, mengen met fijngesneden sjalot en bieslook, mosterd, sojasaus, olie en azijn, vers citroensap. (mag niet in de blender)
  • Fijngesneden groentjes, noten en appel mengen en afwerken met olie, peper en zout.
  • Yughourt, zure room en mierikswortel mengen en kruiden met peper en zout en citroensap toevoegen.
  • Rondjes uit brood snijden met een dresseerring, besprenkelen met wat olijfolie en een paar minuten laten roosteren in de  oven.
  • Plaats op het bord een warme toast. Met dresseerring zalm op toast scheppen, aandrukken met bolle kant van de lepel, daarna de sla daarop leggen. Beetje saus rondleggen.

 

 

Aperitiefhapje met granen

Aperitiefhapje met granenIngredienten:
-
-

 

 

 

Bereiding:

 

Spinaziebroodbeleg

Aperitiefhapje met spinazieIngredienten:
- 100 gr geitenkaas
- 200 gr uitgelekte diepvriesbladspinazie
- 60 gr zongedroogde tomaten
- 20 gr walnoten
- 1 teentje geperste look
- peper

Bereiding:

  • Alles mixen en eventueel nog wat bijkruiden.
  • De geitenkaas kan vervangen worden door ricottakaas.

 

<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 Volgende >>


Content Management Powered by CuteNews